Claus Handgaard

Claus Handgaard

Billedkunstner Claus Handgaard (f. 1969) bor og arbejder i København og er uddannet fra Det kgl. Danske Kunstakademi. Han er en del af kunstnersammenslutningen Corner, og han har værker repræsenteret blandt andet på Statens Museum for Kunst, Nordjyllands Kunstmuseum og Vejle Kunstmuseum. For ham er kunst – på linje med andre visuelle udtryk – først og fremmest et spørgsmål om kommunikation, og dette forhold er et gennemgående undersøgelsesfelt i hans arbejde. Han forsøger ikke at formidle store sandheder om dette og hint, men sætter snarere fokus på, hvordan og hvorfra vi kommunikerer.

På udstillingen kan der ses både akvareller, kultegninger og maleri. Når Claus Handgaard maler, bruger han mest træplader; finer og MDF. Træer der er skilt ad og sammensat til nye objekter. Træpladerne er synlige i maleriet, som repræsentation af fravalg, men samtidig også en forankring af virkeligheden. Værkerne udspringer af hverdagslivets mulighedsrum. Familien, kunsten og egen dødelighed beskriver Claus Handgaard som det beskuede, kameraet som tilskuer og maleriet fungerer som fortæller. Han er nogen, ved at genfortælle sin hverdag.

På flere værker udgør kunstnerens børn motiverne. De er yngre end ham, maleriet er ældre. I midten, mellem før og nu, sidder han og tager billeder med sin smartphone. Kameraet i en sådan lommecomputer, tilbyder muligheden for at lave et panorama, forklarer han. Et bredt udsyn, bredere end synsfeltet. Et udsyn der kræver en bevægelse og derfor en udstrækning af tid. I telefonen er det bare fototeknik, som gør det muligt at tage flere billeder og lægge dem sammen side ved side så det til sidst er et billede. Et panorama er for Claus Handgaard et meget fint billede på et liv.

Info om udstillingen

 • Kunstner:

  Claus Handgaard

 • Fernisering:

  13/8 2022 kl. 13.00

 • Udstillingsperiode:

  13/8 - 11/9 2022
  Fredag, lørdag og søndag kl. 14.00 - 17.00

Værker af Claus Handgaard

claus_handgaard02
claus_handgaard01

Tidligere udstillinger

Gå på opdagelse i nogle af de tidligere udstillinger i Skælskør Kunstforening. Klik på billederne for at læse mere.

loke_web

Valhalla 40 år

mianelle_hero

Mia-Nelle Drøschler

finn richardt

Finn Richardt

banner

Mette Rishøj

ulrik stenshoej

Anders Morgenthaler

aftryk

Flemming Quist Møller

inge hoerup

Hanne Varming & Gerda Østergaard

lasse snorgaard

Maja Lisa Engelhardt

lasse snorgaard

Hanne Hastrup

lasse snorgaard

Jakob Martin Strid

lasse snorgaard

Bentemarie Kjeldbæk

lasse snorgaard

Ulrik Stenshøj