Tunnelsyn_Billedmontage

Anita Viola Nielsen

Anita Viola Nielsen er en dansk billedkunstner, der er født i 1958 og uddannet blandt andet fra den Grafiske Højskole, Accademia Del’ Belle Arti, Perugia, Italien, Glyptotekets tegneskole, Billedskolen i København og Københavns Universitet, hvor hun har læst Kunsthistorie. Med sin grafiske baggrund, samt mange års erfaring med maleriet, har Anita udviklet en særlig teknik, hvor hun arbejder nærmest kalligrafisk med malerpenslen.

Skønheden er et væsentligt element i værkerne, men dybden ligger ikke kun i malingens lag, men i fortællingen om den sorg, som de fleste mennesker samler sammen og bærer med sig gennem livet. Anita Viola Nielsen bar selv på sorg og savn, da hun fik muligheden for at tage til Rom. Med penslerne i hånden oplevede hun, at lyset kom tilbage i hendes liv, lige midt i limbo mellem antikken og det moderne, i den smukke italienske park, Villa Borghese, hvor udstillingens malerier har udspring.

Anita Viola Nielsen fortæller om udstillingens værker:


Min interesse for det kulturelle landskab, er opstået gennem en række rejser til Rom. Her har jeg opsøgt Villa Borghese, den store park midt i Rom med dens historisk forskellige stilarter og antikke monumenter. Jeg er optaget af tiden, der afspejler sig i motiverne, og den personlige historie og, udviklingsproces, der går i gang hos mig i mødet med ”det fremmede”.

Kort beskrevet søger jeg at give forholdet mellem erindring og sansning et malerisk udtryk. Den personlige historie, samt udvikling finder jeg i disse motiver i parkrummets skønhed, forfald og intensivitet. I tomheden og ensomheden, der giver rum til at spejle et indre erindringsrum. Der åbnes op for en mental søgen og gives plads til refleksion. Jeg genkender mig selv og husker min egen historie.

Info om udstillingen

  • Kunstner:

    Anita Viola Nielsen

  • Fernisering:

    11/9 2021 kl. 13.00

  • Udstillingsperiode:

    11/9 - 3/10 2021

bentemarie

Kommende udstilling

Disneytegner Flemming Andersen

17. oktober - 7. november 2021

Tidligere udstillinger

Gå på opdagelse i nogle af de tidligere udstillinger i Skælskør Kunstforening. Klik på billederne for at læse mere.

loke_web

Valhalla 40 år

mianelle_hero

Mia-Nelle Drøschler

finn richardt

Finn Richardt

banner

Mette Rishøj

ulrik stenshoej

Anders Morgenthaler

aftryk

Flemming Quist Møller

inge hoerup

Hanne Varming & Gerda Østergaard

lasse snorgaard

Maja Lisa Engelhardt

lasse snorgaard

Hanne Hastrup

lasse snorgaard

Jakob Martin Strid

lasse snorgaard

Bentemarie Kjeldbæk

lasse snorgaard

Ulrik Stenshøj