brudtlys01
brudtlys02

Brudt lys

’Brudt lys’ er en ny udstilling skabt særligt til Magasinet i Skælskør.

Brudt lys er et kunstnerisk samarbejde mellem billedkunstner Femja Haack (DK/FO) og billedkunstner Ditte Johanne Krogh Bertelsen (DK). Samarbejdet tager afsæt i det kunstneriske spændingsfelt, der opstår, når Krogh Bertelsens arbejde med sin egen krop som motiv og Haacks tredimensionelle ‘billedskulpturer’ mødes. I udstillingen, som har fernisering fredag den 10. maj 2024 klokken 16 i Magasinet, Strandgade 14 i Skælskør, undersøges det grafiske medie, og hvordan det kan indgå i et rumligt samspil med krop. Der arbejdes med klassiske grafiske medier som serigrafi og riso-print.

Det er Skælskør Kunstforening der udstiller de to talentfulde kunstnere, som begge til daglig studerer på det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor de er i gang med deres respektive mastere. Men selvom de er studerende lidt endnu, så fremgår det allerede tydeligt, at de er kunstnere med et særligt potentiale. Senest har Femja Haack udstillet på Kastrupgårdsamlingen, hvor hendes værk ‘Spændt lys’ er udstillet på udstillingen ‘Kolossal’ i selskab med værker af Olafur Eliasson, Per Kirkeby, Asger Jorn, Tacita Dean og mange flere. Ditte Johanne Krogh Bertelsen har blandt andet udstillet sammen med Marina Abramovic på Nikolaj Kunsthal 40-års jubilæumsudstilling, lavet performance på ARoS og Statens Museum for Kunst og har modtaget flere priser for sin videokunst.

Derfor er de i Skælskør Kunstforening også særligt glade for at det er lykkedes dem at få en aftale om en udstilling særligt skabt til Magasinet i Skælskør med de to unge kunstnere.

”Vi er sikre på, at det var nu, vi skulle slå til, hvis det nogensinde skulle lykkedes os at komme i nærheden af at udstille de to, da de med garanti får mange store tilbud om udstillinger i fremtiden”, siger forperson for Skælskør Kunstforening, Pernille Kirkeskov-Hansen.

Om udstillingen

Femja Haacks billedskulpturer, er skabt ved at overføre fotografiske motiver til serigrafi, der trykkes på lange baner af tekstil. Ved at trykke på begge sider af stoffet og hænge billederne ud i rummet gøres det todimensionelle billede rumligt, således at de trykte motiver får en mere kropslig karakter og forholder sig mere direkte til beskuerens tilstedeværelse i rummet. Med stoffets transparens kommer lyset i spil i værkerne. Lyset bryder igennem stoffet og får motiverne på begge sider til at smelte sammen til ét.

Ditte Johanne Krogh Bertelsen undersøger i en grafisk bearbejdelse motiver af sin krop. Fragmenter og brudstykker sættes sammen til et landskab, hvor overlapninger mellem kroppens linjer danner nye formationer. De enkelte dele består af riso-print monteret på syrefrit karton, der efterfølgende sammensættes i et større installatorisk format - som et puslespil.

Mød kunstnerne

Der bliver flere lejligheder til at møde kunstnerne i forbindelse med udstillingen. De kommer begge til ferniseringen den 10. maj kl. 16.00, hvor der bliver mulighed for at tale med dem, mens kunstforeningen byder på et glas vin og nogle snacks.

Senere er der igen mulighed for at møde kunstnerne, når der I anledning af ”Kunst i Pinsen,” afholdes to Artist Talks, hvor kunstnerne Femja Haack og Ditte Johanne Krogh Bertelsen sammen med kunsthistoriker og skuespiller Helle Fagralid taler om udstillingen.

Den første Artist Talk finder sted lørdag d.18. maj kl. 14.00 og den næste mandag den 20. maj kl.11.00. Varighed ca. 30-40 minutter, og der er som altid gratis entré.

Artist Talks er støttet af Slagelse Kommunes aktivitetstilskud.

Femja Haack om sit kunstneriske virke:

“Mit arbejde består overordnet i udforskningen af billedmediet i bred forstand i værker, der arbejder med forskydninger og brydninger mellem billeder, som smelter ind i hinanden eller overlapper. Værkerne består hovedsageligt af installationer og skulpturelle konstruktioner samt fotograf, video og collage. Jeg sigter i kraft af mit materialevalg mod at tilføre værkerne nærvær og poesi og således bringe det konstruktive og skrøbelige i samspil. Jeg arbejder intuitivt og mine værker bevæger sig primært inden for tilnærmelser, stemninger og æstetiske undersøgelser af farver, bevægelse, former, skygger og billeder.”

Ditte Johanne Krogh Bertelsen om sit kunstneriske virke:

“Igennem video, performance, fotografi og installation undersøger jeg, hvordan kroppen kan benyttes som materiale. Jeg gør brug af min egen krop, da den erfaring jeg trækker på, er lagret i den. I min praksis tager jeg ofte afsæt i indre billeder, følelser og fornemmelser, hvorfra jeg forsøger at oversætte disse til et kropsligt sprog. Ofte udspringer de følelser, som jeg vælger at arbejde videre med, fra et møde med modstand. Der ligger i modstanden en dynamik, som jeg i mit performative arbejde kan arbejde med og spille op imod.”

Info om udstillingen

• Kunstnere:

Femja Haack &
    Ditte Johanne Krogh Bertelsen

• Fernisering:

10/5 2024 kl. 16.00

• Udstillingsperiode:

10/5 - 2/6 2024
    Åbent kl. 14 - 17
    alle fredage, lørdage og søndage samt i pinsen kl. 11 - 17

• Adresse:

Magasinet
    Strandgade 14
    4230 Skælskør

Tidligere udstillinger

Gå på opdagelse i nogle af de tidligere udstillinger i Skælskør Kunstforening. Klik på billederne for at læse mere.

loke_web

Valhalla 40 år