Jakob Martin Strid

Jakob Martin Strid (f. 1972) er en utrolig dygtig og anerkendt illustrator og forfatter til adskillige børnebøger. Bøgerne om for eksempel Lille Frø, Mimbo Jimbo og Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære er allerede blevet klassikere rundt om i mange børnefamilier. I anledning af vinterferien udstiller vi i Skælskør Kunstforening et bredt udvalg af Strids værker – både originaler og tryk.

Men selvom det er børnebøgerne Jakob Martin Strid nok er mest kendt for, så betyder det ikke, at hans arbejde kun er forbeholdt børn. Voksne har i ligeså høj grad glæde af Strids finurlige tekster og tegninger, hvor hans baggrund som satiriker ikke fornægter sig. Mange vil nok også kende Strids helt særlige streg fra striben Strid, som for år tilbage blev bragt i Politiken.

Strids univers er kendetegnenede ved en fantastisk fantasi og detaljerigdom, og han formår at skildre vores egen samtid på en skæv og indsigtsfuld måde. Også udlandet har fået øjnene op for Strid, og hans bøger er udgivet i mere end 15 lande.

Jakob Martin Strid har for sit arbejde modtaget mange anerkendte priser. Blandt andet Gyldendals Børnebogspris og Kronprinsparrets Kulturpris i 2012. Senest har hans værker været udstillet på KUNSTEN - Kunstmuseet i Aalborg.

Udstillingen i Magasinet bliver ikke en helt klassisk udstilling. For der bliver også mulighed for kreativ udfoldelse og hyggelig fordybelse med børnene. Og der vil være både tegneredskaber og læsehjørne, samt en mindre samling af børneværker, der er kreeret i forbindelse med Skælskør Billedskoles Strid-tema i vinterferien.

Info om udstillingen

  • Kunstner:

    Jakob Martin Strid

  • Fernisering:

    15/2 2014 kl. 13.00

  • Udstillingsperiode:

    15/2 - 9/3 2014

Tidligere udstillinger

Gå på opdagelse i nogle af de tidligere udstillinger i Skælskør Kunstforening. Klik på billederne for at læse mere.

loke_web

Valhalla 40 år

mianelle_hero

Mia-Nelle Drøschler

finn richardt

Finn Richardt

banner

Mette Rishøj

ulrik stenshoej

Anders Morgenthaler

aftryk

Flemming Quist Møller

inge hoerup

Hanne Varming & Gerda Østergaard

lasse snorgaard

Maja Lisa Engelhardt

lasse snorgaard

Hanne Hastrup

lasse snorgaard

Jakob Martin Strid

lasse snorgaard

Bentemarie Kjeldbæk

lasse snorgaard

Ulrik Stenshøj