Tunnelsyn_Billedmontage

Valhalla 40 år

I år er det 40 år siden, at det første tegneseriehæfte i serien Valhalla udkom. Og gennem årene er det blevet til i alt 15 humoristiske tegneserie-album, der sam- men udgør ét samlet værk, som genfortæller de vigtigste myter fra den nordiske mytologi.

Valhallas version af de nordiske myter er nået ud til rigtig mange mennesker og har gjort historierne om Odin, Thor, Loke, Freja og alle de andre guder og jætter til allemandseje. Indtil nu har Valhalla solgt over 1 million eksemplarer i Norden og er udkommet på 11 sprog.

Skælskør Kunstforening har besluttet at hylde denne kæmpestore danske tegne- seriesucces med en jubilæumsudstilling. Foreningen har allieret sig med Peter Madsen, der har lagt streg til Valhallas magiske univers, og fra den 13. oktober til den 10. november 2019 udstiller de en perlerække af de sort/hvide originalteg- ninger fra hæfterne og nogle af de fantastiske, farverige forsider.

Peter Madsen begyndte allerede i gymnasiet at arbejde med de første album, og I 1979 udkom det første bind, nemlig “Ulven er løs”. Resten af de 15 håndtegne- de hæfter blev skabt over en periode på 30 år, og har på den måde været en tro- fast følgesvend for Peter Madsen op gennem voksenlivet. Valhalla har gennem årene modtaget en række priser i både ind- og udland.

Udstillingen har åbent fredage, lørdage og søndage fra 14-17 i Magasinet, Strandgade 14. Desuden er der åbent alle hverdage i skolernes efterårsferie også fra 14-17. I ugerne herefter vil det desuden være muligt for skoleklasser at besøge udstillingen på hverdage efter aftale med foreningens formand ved at skrive til pernille@kirkeskovhansen.dk

Info om udstillingen

 • Titel:

  Valhalla 40 år

 • Kunstner:

  Peter Madsen

 • Fernisering:

  13/10 2019 kl. 13.00

 • Udstillingsperiode:

  13/10 - 10/11 2019

Tidligere udstillinger

Gå på opdagelse i nogle af de tidligere udstillinger i Skælskør Kunstforening. Klik på billederne for at læse mere.

loke_web

Valhalla 40 år

mianelle_hero

Mia-Nelle Drøschler

finn richardt

Finn Richardt

banner

Mette Rishøj

ulrik stenshoej

Anders Morgenthaler

aftryk

Flemming Quist Møller

inge hoerup

Hanne Varming & Gerda Østergaard

lasse snorgaard

Maja Lisa Engelhardt

lasse snorgaard

Hanne Hastrup

lasse snorgaard

Jakob Martin Strid

lasse snorgaard

Bentemarie Kjeldbæk

lasse snorgaard

Ulrik Stenshøj