Pernille Egeskov

Skælskør Kunstforening præsenterer

Billedkunstner

PERNILLE EGESKOV

Fernisering torsdag den 12. oktober klokken 19.00

Kunstneren er til stede, og der serveres et let traktement samt et glas vin

Udstillingsperiode 12. oktober – 12. november 2017

Udstillingen er åben fredage, lørdage og søndage kl. 14.00 - 17.00

Magasinet, Strandgade 14, 4230 Skælskør
Fri entré - Alle er velkomne

Læs mere om udstillingen HER.

Billedkunstner Pernille Egeskov

12. OKTOBER – 12. NOVEMBER 2017

Et gammelt, tyndslidt lagen, en enlig handske eller en hullet sok. Hverdagsobjekter uden egentlig værdi, men med spor af levet liv og mærker fra tidens tand. Når disse gamle tekstiler dukker frem, når et dødsbo tømmes, eller der bliver ryddet op på loftet, tænker de fleste på skraldespanden eller tøjcontaineren. Men mens andre ser hullerne og lapperne som noget definitivt, så ser billedkunstner Pernille Egeskov nyt liv og potentiale. Med nænsom hånd transformerer hun de slidte stoffer til kunstneriske værker. Med ydmyg respekt for historien og de hænder, som tidligere har lappet og stoppet og syet sammen, forlænger hun endnu engang tekstilernes levetid, nu som spor og stemmer fra fortiden i nye, poetiske værker.

Pernille Egeskov (1970) er oprindeligt uddannet kostumedesigner fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Skole for Design, og har skabt talrige kostumer til operaer og teaterforestillinger. I 1997 debuterede hun som billedkunstner på Charlottenborgs Forårsudstilling, og hun har siden helliget sig kunsten og haft en lang række både solo- og gruppeudstillinger. Hun bor og arbejder i København og er gift med kunstner Martin Bigum.

Pernille Egeskov går til sin kunst med mange forskellige teknikker, der giver værkerne hver deres helt unikke stoflighed, dybde og florlette udtryk. Ofte er de gamle tekstiler udgangspunktet, men hun arbejder også med nye stoffer, som hun modellerer ved hjælp af statisk elektricitet, og hun laver collager og installationer, som først er færdige, når hun ikke længere selv tænker på det som en sammensætning af tekstiler, men når materialevalget nærmest er opløst og opslugt af det helstøbte værk, som det er blevet. Pernille Egeskov mestrer både det forfinede og det rå udtryk, og hendes værker er oftest abstrakte, men rummer genkendelige hverdagsreferencer til både familieliv, forfald og det at miste.