Skælskør Kunstforening præsenterer MADS STAGE

Fernisering lørdag d. 11. august kl. 13.00.

Udstillingsperiode 11. august - 2. september 2012.

Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag kl. 14.00 - 17.00
i Magasinet, Strandgade 14, Skælskør.

MADS STAGE

11. AUGUST - 2. SEPTEMBER 2012

I samarbejde med Mads Stages enke Agnete Stage lykkedes det Skælskør Kunstforening at skabe en retrospektiv udstilling med både kendte motiver og mindre kendte værker fra kunstnerhjemmet i Bisserup.

Mads Stage (1922-2004) var i årene 1941-47 elev hos professor Erik Clemmesen på Kunstakademiets Malerskole og hos professor Aksel Jørgensen på Grafisk Skole.

Han blev en kendt og afholdt tegner i store dele af verden for sin letgenkendelige streg i lyse, ofte idylliserende tegninger, men udstillingen rummer også billeder i mørkere toner.

I Mads Stages omfattende produktion ses design og udsmykning af alt fra postkort, plakater, kalendere, frimærker og bøger til porcelæn, tekstiler, kander og meget mere.

En mere privat side af Mads Stages virksomhed viser sig i det maleriske kunstnerhjem, som Kunstforeningen fikt tilladelse til at vise fotografier fra.

Mads Stage betragtede sig selv som illustrator mere end egentlig kunstner, og det er især hans mange bogillustrationer, der har gjort ham internationalt kendt: Thoreaus Livet i skovene, Turgenjevs En jægers dagbog, H. C. Andersens eventyr m.fl.

I Danmark er bl.a. hans illustrationer til Blichers Trækfuglene og til Johannes Brøndsteds store værk om de danske tropekolonier blandt klassikerne. Mads Stages streg egnede sig ligeledes fortrinligt til børnebøger som i illustrationerne til Jens Fink-Jensens bøger om Jonas.

Det er denne både tematiske og genremæssige bredde i Mads Stages omfattende produktion, Kunstforeningen viste eksempler på.